محمدباقر بختیار از فرماندهان ارشد سابق سپاه پاسداران یک فایل صوتی منتشر کرده و در آن مدعی شده است که منابع موثق در پزشکی قانونی دلیل به کما رفتن و مرگ مهسا امینی را «آسیب به جمجمه» تشخیص دادهاند.
او در آغاز صحبتهای خود مهسا امینی را «دختر ایران» خوانده و آن را با قتل ستار بهشتی و زهرا کاظمی دو چهره مشهوری که بعد از بازداشت در زندانهای ایران شکنجه شده و به قتل رسیدند مقایسه کرده است.
آقای بختیار به نقل از منابع موثقی که به گزارش پزشکی قانونی درباره مهسا امینی بودهاند، تایید کردهاند که پس از انتقال مهسا امینی به بیمارستان کسری، در بدو ورود و پس از بررسیهای بالینی او را به دلیل «خونریزی داخلی» بستری کرده و مجبور به خارج کردن طحال آسیبدیده از بدن او شدند وضعیت جسمی این زن جوان پایدار شوند اما علیرغم همه این اقدامات به دلیل «آسیب به جمجمه» مهسا امینی به کما رفت و جان خود را از دست داد.
این فرمانده سابق سپاه حکومت ایران را «جاهطلب و بی هویت» توصیف کرده و گفته است که اگر حکومت «عقل سلیم» به خرج میداد و با پذیرش مسئولیت در این واقعه، بابت آن عذرخواهی میکرد، شاید «تبعات کمتری گریبانشان را میگرفت».
او با اشاره به کشته شدن زهرا کاظمی و ستار بهشتی در بخش دیگری از فایل صوتی گفته است: «کجا پاسخگو بودند؟ صدها نفر در سال ۸۸، چندین نفر در سال ۷۸، صدها نفر در سالهای ۹۶ و ۹۸ و مخصوصا پس از آن ماجرای بنزین.»
آقای بختیار در نهایت گفته است که «شرمنده» است که «در دورههایی با آرمانگرایی دنبال بقای این نظام» بوده و اضافه کرده است: « نمیدانستیم کسانی میآیند و از همه دستاوردهای مردم سوءاستفاده میکنند برای خودشان».
او با انتقاد از سیاستهای حکومت گفته است: «مردم رویکردشان مستقیما به رهبری شده، شعارشان علیه رهبری است. مردم شما را نمیخواهند. این را بفهمید.»
مهسا (ژینا) امینی، دختر کرد ۲۲ ساله ایرانی، زاده سقز بود. جان باختن او در بازداشت پلیس ایران، اعتراضاتی گسترده به پا کرد. نامش در شبکههای اجتماعی میلیونها بار تکرار شد و در کنار هشتگهای مربوط به نوید افکاری، آبان ۹۸ و سرنگونی هواپیمای اوکراینی، از پرتکرار ترین هشتگ سوشیال مدیای فارسی شد.
گشت ارشاد که برای تحکیم حجاب اجباری تشکیل شده مهسا را در سفری به تهران بازداشت کرد.
مهسا حدود ساعت ۶ عصر سهشنبه ۲۲ شهریور در نزدیکی ایستگاه مترو شهید حقانی در تهران در حالی بازداشت شد که برادرش کیارش امینی هم همراه او بود.
No comments:
Post a Comment