Translate

Sunday, May 28, 2023

گزارش میدانی هم‌میهن از کشته‌شدن سربازان ایران در مرزها


ه‌دنبال تایید خبر کشته‌شدن دست‌کم دو مامور مرزبانی جمهوری اسلامی در درگیری‌ نظامی با طالبان در مرز ایران و افغانستان توسط رسانه‌های رسمی، روزنامه «هم‌میهن» در گزارشی، درباره وضعیت سربازان و ساکنان در مناطق مرزی ایران نوشت که از سال ۱۳۹۹ تاکنون دست‌کم ۵۰ سرباز در مناطق مرزی ایران کشته شده‌اند.

کشته‌شدن مرزبانان ایران طی روزهای گذشته در مرز ایران و افغانستان انتقادهای بسیاری را نسبت به عملکرد جمهوری اسلامی به‌دنبال داشته است.

رسانه‌های ایران هفته گذشته خبر دادند که در پی حمله‌ «تروریستی» چند مهاجم که از مرز پاکستان قصد ورود به ایران را داشتند، پنج مرزبان ایرانی کشته شدند.

هم‌میهن به نقل از «محمدباسط درازهی»، نماینده پیشین استان سیستان‌وبلوچستان در مجلس نوشته است: «زمانی‌که در مجلس نماینده مردم این منطقه بودم، بارها اعلام کردم که برای این منطقه باید از سربازان بومی استفاده شود. غیربومی‌ها آشنایی با محیط ندارند و حتی از نظر آب‌وهوایی هم تحمل این شرایط را ندارند.»

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی همچنین تایید کرده است که بارها پیش می‌آمد که «سربازان ایران در برابر حمله افراد مسلح، آنقدر سردرگم می‌شدند که به اشتباه وارد خاک پاکستان شده و در تله قرار می‌گرفتند.»

هم‌میهن به نقل از یکی از ساکنان منطقه سراوان نیز نوشته است که: «هیچ‌کدام از سربازان در مناطق صفرمرزی از اهالی بومی نیستند و در حادثه اخیر هم، چنین وضعیتی دیده می‌شود.»

این فرد مطلع گفته است «اغلب نیروهایی که برای حفاظت از مناطق صفرمرزی در نظر گرفته می‌شوند، از شهرهای دور می‌آیند. غریبه بودن افراد منجر می‌شود تا میان آن‌ها و بومیان ارتباط مستمری شکل نگیرد. در کنار همه این‌ها، مشکلی که وجود دارد این است که هیچ‌وقت از بومیان برای کادرهای ارتشی، نظامی و انتظامی استفاده نمی‌شود. اگر هم به‌کار گرفته شوند به‌عنوان سرباز وظیفه وارد می‌شوند.»

هم‌میهن به نقل از این شهروند ساکن سراوان نوشته است که اغلب نیروهایی که در نیروی انتظامی استخدام می‌شوند نیروهای غیربومی هستند و «ما هرگز نشنیدیم کسی مثلا در نیروی انتظامی استخدام شود.»

طی ماه‌های گذشته سرکوب شهروندان سیستان‌و‌بلوچستان توسط نهادهای انتظامی و امنیتی جمهوری اسلامی به‌شدت افزایش یافته است. اعتراضات مردمی روزهای جمعه در شهرهای مختلف این استان ده‌ها کشته به‌دنبال داشته و شمار زیادی از شهروندان بازداشت شده نیز با احکام اعدام مواجه شده‌اند.

هم‌میهن به نقل از این شهروند اهل سراوان نوشته است که تنها در صورتی «اقدامات تروریستی و ناامنی» در این منطقه کم می‌شود، که حاکمیت «نگاه امنیتی به سیستان‌و‌بلوچستان را پایان بدهد.»

این گزارش هم‌میهن پس از افزایش انتقادها در پی کشته شدن مرزبانان ایرانی در مرزهای استان سیستان‌و‌بلوچستان منتشر شده است.

«ملک فاضلی»، نماینده شهرستان‌های سراوان، سیب سوران، مهرستان و گلشن در این گفت‌وگو تایید کرده است که برای بررسی آنچه رخ داده به مرز سراوان سفر کرده و اقداماتی در خصوص تامین امنیت انجام شده است.

به گفته این نماینده مجلس «در منطقه برجکی وجود دارد که طی اتفاق رخ‌داده، ۵ نفر شهید شدند، دو نفر هم مجروح. یکی از مجروحان در سمت گردن و فک ترکش خورده بود و به بیمارستان سراوان منتقل شد و نفر دیگر به‌دلیل ضربه مغزی به بیمارستان زاهدان. حال نفر دوم هم در حال بهبودی است.»

 

No comments:

Post a Comment