The International Federation of Journalists (IFJ) has joined its Iranian affiliate, the Tehran Province Journalists Association (TPJA), in demanding that the trial of women journalists Elahe Mohammadi and Niloofar Hamedi be held in open court.
Translate
Sunday, May 28, 2023
گزارش میدانی هممیهن از کشتهشدن سربازان ایران در مرزها
هدنبال تایید خبر کشتهشدن دستکم دو مامور مرزبانی جمهوری اسلامی در درگیری نظامی با طالبان در مرز ایران و افغانستان توسط رسانههای رسمی، روزنامه «هممیهن» در گزارشی، درباره وضعیت سربازان و ساکنان در مناطق مرزی ایران نوشت که از سال ۱۳۹۹ تاکنون دستکم ۵۰ سرباز در مناطق مرزی ایران کشته شدهاند.
کشتهشدن مرزبانان ایران طی روزهای گذشته در مرز ایران و افغانستان انتقادهای بسیاری را نسبت به عملکرد جمهوری اسلامی بهدنبال داشته است.
Friday, May 19, 2023
سه متهم خانه اصفهان اعدام شدند
همزمان با انتقادات گسترده در جامعه و درخواست برای توقف اعدام متهمین پرونده «خانه اصفهان»، امروز جمعه مقامات زندان اصفهان این سه زندانی سیاسی را اعدام کردند.
خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه جمهوری اسلامی امروز اعلام کرد که حکم اعدام «صالح میرهاشمی»، «مجید کاظمی شیخ شبانی» و «سعید یعقوبی کردسفلی» بامداد روز جمعه ۲۹ ارديبهشت در زندان دستگرد اصفهان به اجرا درآمده است.
Wednesday, May 10, 2023
مهدی کاظمی؛ اعدام مصنوعی من را شکست، و آدمی دیگر متولد شد
«مهدی کاظمی»، متولد ۳بهمن۱۳۶۰ خورشیدی، تا بیست سالگی در ایران زندگی کرد و بعد به اتریش مهاجرت کرد. در اتریش، آلمانی را آموخت و بعد در رشته برق تحصیل کرد. پس از آن در شرکتهای الکترونیکی و آلمانی مشغول بهکار شد. او طی قریب به یک دهه اخیر، در سفرهایی که برای دیدوبازدید خانواده داشت، مستندهایی ساخت که هرگز برای پخش آن اقدام نکرد. خودش میگوید ایده ساخت این مستندها، از صحبت با یکی از دوستان اتریشیاش در ذهنش کلید خورد. وقتی که یک همنشین اتریشی در وین به او گفته بود: «کاش از زمان آلمان نازی و رهبری آدولف هیتلر، مستندهایی پنهانی وجود داشت تا ما حال واقعی مردم آن روز اتریش و آلمان را میفهمیدیم.» او ۶دی۱۴۰۰، توسط اطلاعات سپاه پاسداران، به اتهام آنچه «جاسوسی برای کشور و دولت متخاصم» خوانده بودند، در اصفهان بازداشت شد.
با مهدی کاظمی در وین، در مورد روزهای پیش و پس از بازداشتش توسط اطلاعات سپاه اصفهان گفتوگو کردیم.
***
حکومت پلیسی، بهدنبال زنان باردار
راهاندازی یک گروه «مردمی» به نام «نفس»، برای جلوگیری از پایان خودخواسته بارداری و راهاندازی و ابلاغ سامانه ملی باروری سالم، راهحل جمهوری اسلامی برای محدودتر کردن دسترسی زنان به سقط جنین امن در پی تصویب «لایحه جوانی جمعیت» است.
در این لایحه، برای مادرانی که خودخواسته و بدون تایید مراجع قانونی به بارداری خود پایان میدهند، مجازاتهایی از حبس ۲ تا ۱۵ سال پیشبینی شده است.
اگرچه از ویژگیهای «حکمرانی خوب»، حفظ آزادیهای فردی و اجتماعی شهروندان است، در رژیمهای زورسالار، کنترل بر بدن افراد جامعه، بخشی از هویت نظام حاکم است.
***
بارداری زیر سایه پلیس
نظام زورسالار، بر اساس منع حقوق طبیعی شهروندان بر اساس ایدئولوژی حاکم شکل میگیرد.
ایدئولوژی نظام جمهوری اسلامی، هر روز برای کنترل زنان، بیشتر از روز پیش تلاش میکند؛ از طریق اعمال نوع خاصی از پوشش، یا کنترل دوران بارداری.
ثبت اسامی تمام زنان باردار در یک سامانه جامع، از جمله طرحهای دولت ابراهیم رئیسی برای کنترل هرچه بیشتر زنان حامله است.
در این سامانه، مشخصات زنی که برای تشخیص بارداری به پزشک مراجعه میکند و تمامی مراحل بارداری او ثبت میشود.
معاون درمان وزارت بهداشت، ۴اردیبهشت۱۴۰۲، در رابطه با این سامانه گفته بود: «قرار است در قالب این سامانه، از زمانی که تست حاملگی خانمی مثبت میشود و جنینی تشکیل میشود تا زمانیکه متولد میشود، در این سامانه ثبت میشود تا بتوانیم یک جنینی را که تشکیل میشود تا زمان تولدش ردیابی کنیم، تا این جنینها از دست نروند.»
وزارت بهداشت دولت سیزدهم همچنین یک گروه «مردمی» برای جلوگیری از پایان خودخواسته بارداری تشکیل داده است.
سرپرست مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت، روز ۱۷اردیبهشت۱۴۰۲، خبر از تشکیل این گروه «مردمی» در راستای «اقدامات فرهنگی» برای جلوگیری از سقطجنین داد. او البته توضیحی در رابطه با عملکرد این گروه نداد.
اقدامات حکومت ایران برای مقابله با سقطجنین در چارچوب قانونی تحتعنوان «جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» صورت میگیرد که حدود دو سال پیش در شورای نگهبان تایید، و توسط دولت ایران برای اجرا ابلاغ شد.
حذف غربالگری، ممنوعیت سقطجنین و توزیع و فروش وسایل پیشگیری از بارداری، از مواردی است که این قانون بر آن تاکید کرده است.
این اقدامات جمهوری اسلامی اما، تنها منتهی به «گران قیمتتر» شدن سقطجنین امن، یا رواج بیشتر سقطجنینهای ناامن خواهد شد.
هزینه سنگین «مادر نبودن»
«مریم» ۲۸ ساله است. او یکی از زنهاییست که طی هفتههای اخیر و حدود یک سالونیم پس از ابلاغ قانون «جوانی جمعیت» در ایران، به بارداری خود پایان داده است.
او در رابطه با تجربه «پایان خودخواسته اما غیر قانونی» بارداریاش به «ایرانوایر» گفت: «مگر چیزی در ایران هست که با پول فراهم نشود؟ سقط جنین هم مانند همه چیزهای دیگر.»