Translate

Wednesday, April 26, 2023

صدور کیفرخواست برای نیلوفر حامدی و الهه محمدی؛ اتهام: ارتباط با آمریکا


امروز چهارشنبه ۶اردیبهشت۱۴۰۲، پس از گذشت بیش از ۲۰۰ روز از بازداشت و بلاتکلیفی دو خبرنگار که به‌دلیل انتشار اخبار مرتبط با «مهسا[ژینا]امینی» در زندان هستند، سخنگوی قوه‌قضاییه جمهوری اسلامی در نشست خبری از صدور کیفرخواست آن‌ها خبر داد.

«مسعود ستایشی»، در این‌باره گفت: «کیفرخواست نیلوفر حامدی و الهام محمدی ۲۸فروردین به متهمین و وکلای آن‌ها ابلاغ و به‌منظور رسیدگی به شعبه ۱۵دادگاه انقلاب اسلامی ارسال شد.»

به گفته این مقام قوه‌قضاییه، اتهام این خبرنگار «همکاری با دولت متخاصم آمریکا، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام» عنوان شده و گفته شده است که «پرونده در حال حاضر در اختیار وکلای متهمین است. پیش‌بینی می‌کنیم ظرف یک ماه پرونده تعیین وقت شود.»

«الهه محمدی»، خبرنگار روزنامه «هم‌میهن» و «نیلوفر حامدی»، خبرنگار روزنامه «شرق»، به‌دلیل انتشار تصویر و گزارش‌هایی که چگونگی کشته شدن و مراسم خاکسپاری مهسا[ژینا] امینی را به‌اطلاع عموم رسانده و در رسانه‌های خود منتشر کردند، در همان روزهای آغازین جنبش زن زندگی آزادی دستگیر شدند.

۶آبان۱۴۰۱، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه، در بیانیه‌ای مشترک، این دو خبرنگار را به «ارسال اخبار جهت‌دار»، «تحریک بستگان متوفی (مهسا امینی)» و «کارگردانی برخی صحنه‌ها» در بیمارستان و مراسم تشییع مهسا متهم کردند.

نیلوفر حامدی و الهه محمدی  در حالی به‌دلیل انتشار گزارش‌هایشان درباره جان باختن و مراسم خاکسپاری مهسا[ژینا]امینی بیش از ۲۰۰ روز است در زندان هستند که «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، به‌تازگی و در مصاحبه با یک رادیوی آمریکایی مدعی شد هیچ روزنامه‌نگاری در جریان خیزش انقلابی ایرانیان بازداشت نشده است.

صدور کیفرخواست علیه نیلوفر حامدی و الهه محمدی در حالی صادر شده است که روز گذشته فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری کیوان صمیمی، روزنامه‌نگار تازه بازداشت‌شده و سایر روزنامه‌نگاران زندانی در ایران شد.

دبیر کل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران ضمن درخواست آزادی این روزنامه‌نگار باسابقه در ایران گفت: «وقتی مقامات ایرانی به دستگیری همکاران ما به خاطر انجام وظیفه خود ادامه می‌دهند، ما نمی‌توانیم سکوت کنیم.»

آنتونی بلانگر خطاب به مقامات جمهوری اسلامی گفته است «فوراً همه روزنامه نگاران و کارکنان رسانه‌ای را که در زندان هستند آزاد کرده و سرکوب رسانه‌ها را متوقف کنند.»

از ابتدای جنبش زن، زندگی، آزادی که از شهریورماه ۱۴۰۱ آغاز شده است ده‌ها روزنامه‌نگار و عکاس خبری به دست نیروهای امنیتی بازداشت شده‌اند و از این تعداد همچنان هجده روزنامه‌نگار به دلیل پوشش خبری اعتراضات سراسری در ایران پشت میله‌های زندان هستند.

کیوان صمیمی، سردبیر مجله ایران فردا و رئیس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات،تنها سه ماه پس از آزادی از زندان، در روز ۳۱ فروردین توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد.

خانواده آقای صمیمی و وکیل او، نسبت به وضعیت جسمانی او ابراز نگرانی کرده و گفتند که نمی‌دانند چه کسی این روزنامه‌نگار ۷۴ ساله را دستگیر کرده و کجا بازداشت شده است.

صدا و سیمای جمهوری اسلامی در زیرنویس برنامه‌های خود علت بازداشت مجدد کیوان صمیمی را  به دلیل ارتباط با «گروه‌های ضد انقلاب در خارج از کشور» اعلام کرده است.

این اولین بازداشت این روزنامه‌نگار نیست، آقای صمیمی ۵ بهمن ۱۴۰۱، پس از گذراندن محکومیت ۲ ساله از زندان آزاد شده بود. او همچنین پس از انتخابات جنجالی ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ به مدت شش سال زندانی شد.

گفتنی است کیوان صمیمی اخیرا در همایش مجازی «گفتگو برای نجات ایران» خواستار اتحاد برای انسجام ملی شده بود.

 

No comments:

Post a Comment